بهمنظور انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی تفاهمنامهی همکاری میان دانشگاه شهید چمران اهواز و شرکت گروه ملی فولاد ایران منعقد شد.
این تفاهمنامه پیش از ظهر روز چهارشنبه یکم تیرماه در سالن اجتماعات حوزهی ریاست دانشگاه به امضای دکتر علیمحمد آخوندعلی سرپرست دانشگاه و دکتر محمدی مدیرعامل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران رسید.
این آیین با حضور جمعی از مسئولان و اعضای هیئتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز و مدیران شرکت گروه ملی صنعت فولاد ایران برگزار شد.
در این نشست دکتر علیرضا کیاست معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: در این دانشگاه ۶۰۰ عضو هیئتعلمی و شش هزار و ۲۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی مشغول فعالیت آموزشی و علمی هستند که از این تعداد دانشجو یک هزار و ۵۰۰ نفر در مقطع دکتری به تحصیل میپردازند.
وی بیان کرد: باتوجهبه اینکه اکثر دانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشگاه دورههای تحقیقاتی خود را در بخش صنعت گذراندهاند، تجربیات و آموختههای آنان میتواند به پیشبرد برنامهها و اهداف حوزهی صنعت کلان استان کمک شایانی داشته باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز جزو نخستین دانشگاههای کشور است که با احصای مشکلات و توانمندیهای استان خوزستان مأموریتهایی را تدوین و پژوهشکدههایی را نیز راهاندازی کرده است.
کیاست با اشاره به مرکز تحقیقات فولاد دانشگاه شهید چمران اهواز فعالیت این مرکز را فرصتی مهم برای بررسی و حل مشکلات صنعت فولاد استان ایران بهخصوص شرکت گروه ملی فولاد ایران دانست.
وی افزود: همچنین آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز با دارابودن حداقل ۳۰ دستگاه با کارایی پیشرفته آمادگی دارد که در زمینهی فعالیتهای پژوهشی با شرکت گروه ملی فولاد ایران همکاری داشته باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز دربارهی راهاندازی مجتمع خلاقیت و نوآوری این دانشگاه، گفت: حضور شتابدهندهها در این مجتمع از دیگر برنامههای مهم دانشگاه در این حوزه است.
دکتر ابراهیم حاجی دولو رئیس دانشکدهی مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بیان کرد: این نشست بهمنظور توسعهی فعالیتهای حوزه صنعت و دانشگاه است و یکی از استراتژیهای اصلی کشور توسعهی همکاریهای حوزهی صنعت و دانشگاه است.
وی افزود: تجربه نشان داده است هرجا که این همکاری ریشهدار بوده است توانسته منشأ اثر باشد و به موفقیتهای مهمی دستیابیم.
رئیس دانشکدهی مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: در یک دههی اخیر توسعهی فعالیت میان دانشگاه و صنعت جزو برنامههای اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده است؛ ازاینرو آییننامهها، فعالیتها و… در دانشگاهها نیز تغیر کرده است و استادان تمایل داشته باشند علاوه بر آموزش به حل مشکلات جامعه و ارتباط با صنعت نیز کمک کنند.
حاجی دولو، اضافه کرد: همکاری میان دانشگاه شهید چمران اهواز و صنعت از سال ۱۳۸۵ آغاز شده است و گروه ملی صنعتی فولاد ایران نیز در بسیاری از همایش های این دانشگاه حضور و همراهی داشته است.
وی، گفت: در دانشکدهی مهندسی هشت گروه آموزشی و ۲۳ گرایش تخصصی فعالیت دارد و بزرگترین دانشکده این دانشگاه محسوب میشود و سه هزار و ۱۰۰ دانشجو مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد یک هزار و ۱۰۰ دانشجو تحصیلات تکمیلی هستند که ۳۰۰ نفر در مقطع دکتری به تحصیل میپردازند.
حاجی دولو در حال حاضر دانشکدهی مهندسی ۱۱۰ عضو هیئتعلمی دارد و ۳۰ قرارداد پژوهشی جاری میان این دانشکده و صنایع استان منعقد شده است؛ حجم این قراردادها حدود ۳۵ میلیارد تومان است و امیدواریم با رویکرد جدید ارتباط میان دانشگاه و بخش صنعت استان را افزایش دهیم.
دکتر رضادوست رئیس دانشکدهی اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست، بیان کرد: خرسندم که در این نشست به حوزهی علومانسانی نیز توجه شده است و پیوند میان علومانسانی و صنعت و فولاد بررسی میشود.
وی افزود: در حوزههای مختلف جامعهشناسی، مدیریت، اقتصاد، مالی، حسابداری و… ارتباط وسیع و گستردهای با صنعت دارد؛ از نظر جامعهشناسی توسعه بدون وجود بسترهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و حتی وجود شخصیت مناسب برای توسعه اتفاق نمیافتد.
رئیس دانشکدهی اقتصاد و علوم اجتماعی، خاطرنشان کرد: روانشناسان یک مدل شخصیت را شخصیت «موفقیتجو» مینامند که در بستر خانوادگی و اجتماعی خاصی شکل میگیرد؛ در حوزههای مدیریتی نیز چنین نگرشهایی وجود دارد.
رضادوست، خاطرنشان کرد: دانشکدهی اقتصاد و علوم اجتماعی با حضور ۴۵ عضو هیئتعلمی ظرفیت علمی بسیار مناسبی است که میتواند به پویایی و ارتباط هرچه بهتر میان دانشگاه و صنعت کمک کند.
دکتر علی محمدی مدیرعامل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران نیز در این نشست، بیان کرد: این شرکت ۱۰ سال پیش از ساخت شرکت ذوبآهن فولاد اصفهان و در سال ۱۳۴۲ راهاندازی شده است.
وی، بیان کرد: ظرفیت تولید این شرکت دو میلیون تن است و سبد محصولات این شرکت بسیار متنوع است و تمامی محصولات فولادی در این شرکت ساخته میشود.
مدیرعامل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران با بیان اینکه راهی نداریم جز اینکه کشورمان را علمی اداره کنیم و صنعت نیز بهسوی استفاده از علم و دانش پیش برود، گفت: مسئلهی نیروی انسانی این شرکت یکی از دغدغههای مهم است و تا پنج سال آینده یک هزار و ۴۰۰ نفر از نیروهای مستعد شرکت بازنشسته میشوند و از الان باید به دنبال جذب نیروی ماهر دورهدیده باشیم.
محمدی، ادامه داد: اگر بنا است امسال ۴۰۰ نفر نیروی متخصص جذب شود بهگونهای برنامهریزی شود که بتوان دانشجویان بومی استان خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز را وارد چرخهی فعالیت کرد.
وی مسئلهی مصرف بالای انرژی در این کارخانه را یکی از مسائل این شرکت صنعتی دانست و افزود: در شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران ماهانه بیش از ۱۵ میلیارد تومان برق و گاز مصرف میشود و در این زمینه از دانشگاه شهید چمران اهواز میخواهیم که با ارائه طرحهای اثرگذار به کاهش مصرف کمک کنند.
مدیرعامل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران، بیان کرد: امیدواریم باهمت دانشگاهیان شهید چمران اهواز بتوانیم زمینهی توسعهی هرچه بیشتر صنعت فولاد در استان را فراهم کنیم.
شهرام خطیبی معاون فنی و بهرهبرداری شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران نیز گفت: امیدواریم نسل آیندهای که قرار است مسئولیتهای این شرکت را برعهده بگیرید بر خواسته از دانشگاه شهید چمران اهواز باشند.
وی، افزود: روغنهای صنعتی موردنیاز این شرکت پیشازاین از خارج از کشور خریداری میشد و پس از تحریمها از تولیدکنندگان داخلی تهیه شده است؛ یکی از نیازهای این شرکت بررسی آثار استفاده از این روغنها است که امیدواریم دانشگاه در زمینه همکاری لازم را داشته باشد.
معاون فنی و بهرهبرداری شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران، تصریح کرد: در پروسهی جوشکاری صنعتی و متالوژی که برای بازسازی قطعات مکانیکی مورداستفاده میشود نیز به مشاورههای دانشگاه نیاز داریم تا با تعیین مشخصات روش جوشکاری(WPS) برای تعمیر شافتها، دستورالعملهای لازم را به پیمانکاران بدهیم.
خطیبی بیان کرد: به دنبال این هستیم که با ایجاد اپلیکیشن مرتبط با دستاوردهای صنعتی دانشگاه شهید چمران اهواز بتوانیم روزانه از توانمندیهای علمی دانشگاه در پیشبرد برنامهها و هدفگذاریها استفاده کنیم.
گفتنی است در پایان این نشست تفاهمنامهی همکاری میان دانشگاه شهید چمران اهواز و شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران منعقد شد.