دومین جشنواره و نمایشگاه پژوهش و فناوری گروه ملی صنعتی فولاد ایران با حمایت مدیریت ارشد سازمان و مشارکت کلیه لایه های سازمانی بالاخص مدیران تولیدی، پشتیبانی و اداری از روز ۲۴ آذرماه آغاز و به مدت ۳ روز ادامه داشت. مراسم اختتامیه جشنواره با حضور مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره گروه ملی صورت پذیرفت.
مدیر تحقیق و توسعه آقای مهندس محمدی در خصوص جمع بندی و نتایج حاصل شده از این رویداد بزرگ بیان داشتند:
🔰 جشنواره و نمایشگاه پژوهش و فناوری گروه ملی، تلاشی است تا استعدادها، دستاوردها و توانمندی های واحدها و خلاقیت کارکنان سازمان را در هفته پژوهش به معرض نمایش گذاشته و به نحو شایسته مورد تقدیر و تجلیل قرار دهد.
🔰 میزان مشارکت واحدها جهت حضور در مسابقه طرحهای بهپویی، نوآورانه و خودکفایی را کم نظیر توصیف کردند و افزودند: هر کدام از بخشهای نورد میلگرد و مفتول ، نورد تیرآهن، لوله سازی، کوثر، فولادسازی، ماشین سازی و انرژی و تاسیسات ۵ طرح و واحدهای سفارشات و انبارها و طرحهای توسعه نیز ۱ طرح به دبیرخانه جشنواره، ارسال نمودند.
🔰 از میان این ۳۷ طرح، ۲۰ پروژه برتر با نظر کمیته دبیران جهت ارایه حضوری انتخاب شدند. رقابت میان طرحهای ارایه شده بسیار نزدیک، تنگاتنگ و هیجان انگیز بود. بطوریکه چندین طرح رتبه مشترک کسب نمودند.
🔰 مقام اول و دوم ارایه طرحها مربوط به پرسنل بخش نورد میلگرد و مفتول و مقام سوم از بخش انرژی و تاسیسات بودند. در مجموع از ۴۰۰۰ امتیاز، بخش نورد میلگرد و مفتول با کسب ۳۰۳۷ امتیاز، بخش انرژی و تاسیسات با ۲۹۳۰ امتیاز و بخش کوثر با ۲۸۹۸ امتیاز به ترتیب، مقام اول تا سوم بخشها در ارایه طرح را کسب کردند.
لازم به ذکر است طرحهای مربوط به بخش فولادسازی ۲۸۹۷ امتیاز، بخش نورد تیرآهن ۲۸۸۸ امتیاز، بخش ماشین سازی و ساخت قطعات ۲۸۸۶ امتیاز و بخش لوله سازی ۲۸۷۱ امتیاز کسب نمودند.
🔰 ایشان در خصوص جوایز اهدایی به برندگان و ارایه کنندکان طرح اعلام داشتند: طرحهای اول تا سوم در مراسم اختتامیه بصورت نقدی جایزه خود را بهمراه لوح تقدیر دریافت نمودند. مابقی طرحها نیز به تناسب امتیاز کسب نموده بن کتاب پاداش گرفتند.
🔰 در خصوص انتخاب مقاله پژوهشی برتر نیز، ۶ مقاله پژوهشی که در سمپوزیوم فولاد ۹۸ پذیرفته شده بودند با هم رقابت کردند که در نهایت مقاله ارسال شده از بخش فولادسازی برنده این رقابت بود. لازم به ذکر است ارزیابی مقالات توسط اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز صورت پذیرفت.
🔰 مدیر تحقیق و توسعه همچنین اعلام داشتند: از اوایل آذرماه سال جاری جهت اخذ طرحهای بهپویی و نوآورانه از کارکنان، رویکرد جدیدی تدوین شده است که بر مبنای آن، در چندین مرحله از جمله پس از تصویب، اجرا و مستندسازی بسته به نوع طرح، پاداشی مشخص تعلق می گیرد و بهترین طرحها جهت مسابقات جشنواره سال آینده از میان طرحهای اجرا شده این فرایند انتخاب خواهند شد. تبیین بیشتر این رویکرد بزودی انجام خواهد گرفت.
مهندس محمدی، در خصوص نحوه انتخاب و قدردانی رابطین و دبیران برتر در هفته پژوهش بیان داشتند:
🔰 اغلب رابطین تحقیق و توسعه بالاخص رابطین بخشهای تولیدی و پشتیبانی فعالیت خوبی داشتند. فعالیت اثربخش، تعداد طرح ارسال شده در یکسال گذشته، هماهنگی جهت برگزاری جلسات ارزیابی طرحها با مدیریت و پرسنل بخش، تعداد نیازهای فناورانه ارسال شده، معیارهای متمایز کننده رابطین منتخب بودند. در این خصوص رابطین بخشهای نورد تیرآهن و واحد انرژی و تاسیسات بعنوان رابطین برتر شناخته شدند.
🔰 ایشان در خصوص انتخاب دبیران برتر نیز بیان نمودند، تعداد جلسات اثربخش، تنوع مصوبات و موضوعات مطروحه، تنوع حضور پرسنل بخشها در کمیته، دعوت از مدعوین و برگزاری سمینارهای تخصصی، تعداد جلسات فرعی و درون بخشی، پیگیری و اثربخشی مصوبات و سایت ویزیت از معیارهای مهم انتخاب دبیران برتر کمیته ها بودند.
🔰 وی ضمن تشکر از کلیه دبیران کمیته ها، فعالیت دبیران کمیته فنی آب و کمیته فنی غلتک را منطبق بر این شرایط برشمردند. همچنین با نظر دبیران کمیته ها به اعضای فعال و موثر کلیه کمیته های تخصصی نیز پاداش مالی تعلق گرفت.